Cobra Museum Amstelveen beste museum

Het Cobra Museum in Amstelveen is de winnaar van de eerste AD museumtest. Het dagblad onderzocht de 50 grootste musea in Nederland op tien criteria. Volgens een woordvoerder van het AD ‘is vooral gelet op de moeite die musea doen om nieuwe doelgroepen te bereiken, service, onverwachte, creatieve invalshoeken om de collectie te tonen en manieren van presentatie.’ De krant deed dit onderzoek in het kader van het komende Museumweekend op 5 en 6 april. Het Cobra Museum haalde een totaalscore van 8.5.

 

Tweede werd het Maritiem Museum in Rotterdam (8,45) en derde Beeld & Geluid in Hilversum (8,38). Van de 50 musea haalden er 34 een score boven de 7. Het laagste cijfer was voor Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam met een 5,7. Volgens het AD ‘zijn er grote verschillen tussen de musea te constateren, maar over het algemeen doen de Nederlandse musea het zo gek nog niet.’ Zie ook 50+ blog.

 

Lees ook:Museumprijs voor Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Hilversum in de ban van de Top 2000
Lees ook:Tot en met 1 april stemmen voor de Museumprijs 2013
Lees ook:Leven met Oranje in Beeld en Geluid Hilversum
Lees ook:Guggenheim Collectie in Cobra Museum Amstelveen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Cobra Museum Amstelveen beste museum

  1. Pingback: Nationaal Museumweekend: kunst & waarheid | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>