Afsluiting Ebola-actie op 28 november in Beeld en Geluid in Hilversum

Nederlands Instituut Beeld en Geluid, Hilversum, Neutelings RiedVan 23 tot en met 28 november vindt de landelijke inzamelingsactie van Giro 555 plaats voor slachtoffers van ebola. De ziekte eist in west-Afrika duizenden levens. Vrijdag 28 november zitten BN’ers in een belpanel in Beeld en Geluid in Nederland en nemen van 06.00 uur tot middernacht telefoontjes aan om donaties te verwerken en vragen te beantwoorden. Of de actie op tv wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Giro 555 praat daar nog over met de NPO, maar roept redacties op om er aandacht aan te besteden.

De komende tijd roepen BN’ers op radio en tv op om geld te doneren, onder wie Louis van Gaal, Anita Witzier en minister Ploumen van Ontwikkelings-samenwerking. De spelers van het Oranje-elftal hebben 50.000 euro gedoneerd. De actie van de voetballers maakt deel uit va neen wereldwijde actie van de FIFA. Artiesten hebben een Nederlandse versie gemaakt van het Band-Aid nummer Do They Know it’s Christmas? Het nummer is door Jan Rot vertaald tot ‘Doen ze daar aan Kerstmis?‘ en werd maandag voor het eerst officieel gezongen in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Lees ook:Oranjeteam landt zondag op Rotterdam The Hague Airport
Lees ook:Acties in heel Nederland voor Filipijnen
Lees ook:Louis van Gaal krijgt Anton Geesink Award
Lees ook:Oranje onder 17 wint EK-voetbal
Lees ook:Wintertijd Challenge – sporten voor spierziekte op zaterdagnacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>