Wintertijd Challenge – sporten voor spierziekte op zaterdagnacht

Zaterdag 26 oktober gaat de wintertijd in. Dan moeten we om 03.00 uur de klok een uur terugzetten. Betekent dit ‘verloren uurtje’ voor menigeen sinds jaar en dag een welkom extra uurtje slapen, sinds twee jaar kan het ook zinvol worden ingevuld, tijdens de Wintertijd Challenge (2014: klik hier), een fondsenwervend sportevenement van Spieren voor Spieren. In het hele land vinden er ‘challenges’ plaats van 02.00 uur (zomertijd) tot 02.00.01 uur (wintertijd). Doel is binnen 1 uur en 1 seconde zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekte bij kinderen. Ludiek is dat je door het terugzetten van de klok in feite 1 seconde droomafstanden aflegt.

Dit is het enige moment van het jaar dat je tijd kunt winnen. ‘Het idee is dat je tijd kunt winnen voor het onderzoek’, zei voetbalcoach Louis van Gaal, ambassadeur van Spieren voor Spieren, in het tv-programma De Wereld Draait Door. Volgens Van Gaal leeft het event steeds meer: waren er twee jaar geleden twee challenges, vorig jaar waren dat er 23 en op dit moment staat de teller op 138 locaties. Het hoofdevenement vindt in Amsterdam plaats: lopen of zwemmen in en rondom het Sloterparkbad. Louis van Gaal geeft het startschot en een aantal BN’ers doen eraan mee. De doelstelling dit jaar is een opbrengst van 250.000 euro voor een nieuw spierziekte expertisecentrum.

Lees ook:Wintertijd Challenge op zatedagnacht als de wintertijd ingaat
Lees ook:Wintertijd Challenge: sporten tijdens ‘extra uurtje’ voor Spieren voor Spieren
Lees ook:Wintertijd Challenge: geld ophalen door sport tijdens ‘verloren uurtje’
Lees ook:Beuken voor spierziektes tijdens Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge
Lees ook:Zaterdag begint de wintertijd: klok uur terugzetten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>