Het wordt lente!

Vanaf dinsdag wordt het lente. Na een lange winter waar geen einde aan leek te komen, komt het voorjaar om de hoek kijken. Vrijdag 1 maart begon de meteorologische lente en volgens de kalender is 21 maart de dag om naar uit te kijken, maar vanaf maandag schijnt de zon een aantal dagen volop, stroomt zachte lucht het land binnen en stijgen de temperaturen. Dinsdag kan het lokaal 15 graden worden. Update: helaas gaf de winter zich een paar dagen nog niet gewonnen en begint de échte lente simpelweg  koud. 

 

Aan de natuur is het al te merken dat de lente eraan komt: de dagen worden langer en vogeltjes gaan luider kwinkeleren. Met een paar dagen zon komen bloembollen boven de grond, gaan knoppen van struiken en bomen groeien en zullen de eerste struiken uitkomen: één van de mooiste momenten van het jaar. Alsof de natuur zegt: ‘Het komt wel weer goed!’ Volgens het Duitse nieuws was het deze winter wel erg somber, met het minste aantal zonuren sinds het begin van registreren van het weer.

Lees ook:De lente is in het land
Lees ook:Vrijdag eerste warme dag: eindelijk echt lente!
Lees ook:Lente 2011 begint zonnig
Lees ook:Lente begint met veel zon
Lees ook:Wordt het dit weekend eindelijk lente?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>