Eerste trein rijdt op de Tweede Maasvlakte

Het spoor in Nederland is zondag een stukje langer geworden. In de richting van de nieuwe Tweede Maasvlakte is een nieuw stuk goederenspoorlijn aangelegd. Na de opening van de Maasvlakteweg op 19 oktober reed er afgelopen zondag voor het eerst ook een trein. Daarmee is de ontwikkeling van de grote uitbreiding van de Rotterdamse haven weer een stap verder gekomen. De Tweede Maasvlakte moet in de toekomst supertankers kunnen verwerken.

Er komen nieuwe terminals voor in- en uitgaande containers, waarmee Rotterdam de concurrentie wil blijven aangaan met havensteden als Antwerpen. De weg levert niet voldoende capaciteit om de toevoer aan goederen aan te kunnen: daarom is extra spoor noodzakelijk. Het stuk spoor sluit bij Railterminal West aan op het spoor van de bestaande Maasvlakte; het maakt deel uit van de Betuwelijn, de goederenlijn tussen de haven en Duitsland. Op de Tweede Maasvlakte gaan alleen goederentreinen rijden.

Lees ook:Dijk Maasvlakte doorgestoken
Lees ook:Nieuwe havens Maasvlakte krijgen namen prinsesjes
Lees ook:Dringen op de Maasvlakte vanwege zeldzame bergheggenmus
Lees ook:Opnieuw groot schip vastgelopen in Nauw van Bath op de Westerschelde
Lees ook:Tentoonstelling bij FutureLand Maasvlakte over rol van container trekt veel bekijks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>