Leeg Scheringa Museum voorlopig gratis open

Het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek blijft voorlopig open voor het publiek. Tot de curatoren van de DSB Bank hebben besloten wat er moet gebeuren, mag iedereen gratis naar binnen. Dat heeft een woordvoerster van het museum donderdag laten weten. Veel valt er niet te zien, sinds ABN Amro dinsdagavond bijna de hele collectie weghaalde. DSB Beheer heeft een hypotheekschuld van 32 miljoen bij de bank en kan die nu niet meer betalen, nu die ook failliet is verklaard. De bank haalde 1300 magisch-realistische kunstwerken weg, waaronder een aantal topstukken.

De tijdelijke tentoonstelling met werk van Jan van Tongeren is er nog wel te zien. De helft van de toonzalen in het voormalige schoolgebouw is leeg, al hebben bezoekers er van alles en nog wat op gekrabbeld. Bij de achtergebleven spijkers in de muren en de bordjes met beschrijvingen van de weggehaalde kunstwerken heeft de museumleiding briefjes opgehangen met de tekst ‘Wij nodigen u uit om uw reactie op de muren te schrijven’. Viltstiften liggen klaar voor de bezoekers.

Lees ook:Scheringa-collectie te zien in museum MORE in Gorssel
Lees ook:Scheringa collectie gaat naar museum in de Achterhoek
Lees ook:Onaffe Scheringa Museum in de verkoop
Lees ook:Scheringa museum mogelijk afgebroken
Lees ook:Het Scheepvaartmuseum verruimt de openingstijden van de bibliotheek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>