Artiesten eren Michael Jackson in Paradiso

IMG_20160511_183532Donderdag 2 juli 2009 organiseert het Amsterdamse Paradiso een muzikaal eerbetoon aan Michael Jackson, die afgelopen donderdag overleed. De avond is gratis toegankelijk; de deuren gaan om 19.00 uur open en het concert begint om 20.00 uur. Er kunnen 1500 bezoekers naar binnen. Er wordt gekeken of buiten een groot scherm kan komen voor het geval de zaal vol is. Boris en Paradiso namen het initiatief en er wordt nauw samengewerkt met TNG, de Nederlandse fanclub van Jackson. 

 

Het lichaam van Michael Jackson wordt vanaf vrijdag 3 juli 2009 opgebaard op zijn landgoed Neverland. Daar kunnen de fans de laatste eer bewijzen aan de superster. CNN meldt dat komende zondag een besloten herdenkingsdienst plaatsvindt op het landgoed. Op vrijdag 10 juli organiseert de woonplaats van Jackson, Santa Barbara, een herdenkingsdienst in het plaatselijke honkbalstadion. De familie beraamt zich nog over waar en wanneer Jackson wordt begraven. Één mogelijkheid is een simultane herdenking over de hele wereld. De verwachting is dat bij een publiek evenement honderdduizenden, zo niet een miljoen fans naar Los Angeles afreizen.

Michael Jackson kocht het landgoed in 1987 en noemde het naar het sprookjesland van Peter Pan, de jongen die niet volwassen wilde worden: Neverland. Hij liet er een privé dierentuin met wilde dieren, een reuzenrad en een achtbaan aanrukken. Het landgoed ligt ten noorden van het Californische stadje Santa Barbara. Er wordt gefluisterd dat Neverland een bedevaartsoord wordt, zoals Graceland van Elvis Presley.

Lees ook:The Jacksons woensdag 30 juli in Paradiso
Lees ook:Michael Jackson – The Immortal World Tour in Ziggo Dome Amsterdam
Lees ook:‘Thriller Live’ in Heineken Music Hall
Lees ook:‘Thriller Live’ in Heineken Music Hall
Lees ook:Run op kaartjes ‘This Is It’ Michael Jackson

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Artiesten eren Michael Jackson in Paradiso

  1. sam

    Denk dat die tekst nog een keer moet worden nagekeken, iets teveel fouten!!!!

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Excuses: ik had de tekst iets te snel getikt. De fouten zijn eruit gehaald.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: TMF Awards 2009 in Rotterdam | Eropuit

  4. Pingback: Run op kaartjes ‘This Is It’ over Michael Jackson | Eropuit

  5. Pingback: ‘Thriller Live’ in Heineken Music Hall | Eropuit

  6. Pingback: De Alternatieve Nachtmis in Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>