Angst voor rellen bij Feyenoord-PSV in Arena

Ooit was voetbal een leuk uitje om met je zoontje in het weekend naartoe te gaan. Die tijden lijken eeuwen geleden. Zaterdag 23 augustus strijden Feyenoord en PSV om de Johan Cruijff Schaal in de Amsterdamse Arena. Sinds 12 jaar begint de competitie van de eredivisie met een wedstrijd tussen de Bekerwinnaar en de Landskampioen van het vorige seizoen. Waarom dat dáár moet gebeuren, is voor mij een raadsel; feit is wél, dat het gebied rondom de Ajax-tempel zaterdag op een vesting zal lijken. Burgemeester Job Cohen  zei vandaag op AT5 dat de Amsterdamse driehoek van politie, justitie en gemeente aanwijzingen heeft dat hooligans van Ajax en Feyenoord en misschien ook van andere voetbalclubs met elkaar op de vuist willen gaan. Cohen vreest voor een veldslag en heeft forse veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Voor het hele Arenagebied geldt zaterdag een noodverordening: wie daar die dag niets te zoeken heeft, wordt opgepakt.

Er komt een grote politiemacht; agenten gaan in de binnenstad, het Arenagebied en de route naar de Arena preventief fouilleren: in feite dus zo ongeveer in de halve hoofdstad. En dát voor een wedstrijd waarmee Ajax niets te maken heeft. Mochten er tóch rellen komen tussen fans van Ajax en Feyenoord, dan bestaat de kans dat duels tussen deze clubs de komende vijf jaar zonder publiek worden gespeeld. Dat hebben de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, de clubs en de KNVB een paar jaar geleden al afgesproken. De wedstrijd begint zaterdag om 18.00 uur. SBS 6 zendt de wedstrijd live uit en begint het tv-programma om 17.30 uur. Feyenoord verloor dinsdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen overigens met 2-1 van amateurclub Barendrecht.

Lees ook:Ajax-Feyenoord in Amsterdam ArenA: het wordt rete-spannend!
Lees ook:Ajax voor het eerst sinds 2003 in kwartfinale Europees toernooi
Lees ook:Zondag is het ‘voetbal D-Day’: wie wordt landskampioen, Ajax of Feyenoord?
Lees ook:Sinterklaas Show in Amsterdam ArenA
Lees ook:Overnachten in de Amsterdam ArenA tijdens Klassiekerweekend

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Angst voor rellen bij Feyenoord-PSV in Arena

  1. erik feenstra

    Jongens, laten we het netjes houden.
    Deze blog is er niet om elkaar voor rotte vis uit te maken. Reacties die niet door de beugel kunnen, worden verwijderd.

      /   Reply  / 
  2. Wesley PSV

    Ik snap niet wat die Ajax supporters daar moeten zoeken,als ze niet eens spelen.
    Ik hoorde ADO supporters wilden ook komen.
    En dan noem je je zelf ” supporter ”

      /   Reply  / 
  3. Ajax pietje

    Ik heb gehoord dat Psv en Feyenoord gezamelijk onze Arena willen gaan slopen.Laat zo`n wedstrijd voortaan bij de landskampioen gespeeld worden ,wat een ellende.

      /   Reply  / 
  4. az 4life

    gelul van ado en gelul dat ze stadion gaan slopen media blaast alles op en cohen ook

      /   Reply  / 
  5. PrikkieV

    Wat ik maar niet kan begrijpen is dat een spelletje voetbal verziekt moet worden door politie inzet, de afgelopen jaren is er alles aan gedaan om maar zoveel mogelijk politie in te zetten en heeft het wat opgelost?

    Nee dus.

    De meeste rellen van de afgelopen jaren waren die van supporters tegen de politie.
    En als er dan toch gevochten werd dan was dat ver buiten het stadion.

    Probeer eens wat minder nadrukkelijk aanwezig te zijn en laat supporters door elkaar lopen (op Feyenoord en Ajax na) dan zul je zien dat mensen elkaar niet gauw iets doen.

    Voetbalsupporters zijn geen criminelen, maar als je ze zo behandelt dan krijgen ze daar wel wat van mee.

    Gelukkig heb ik losse kaarten geen gezeur met kilometers omrijden,dringen in de trein en 5 keer gefouilleerd worden en dan omringd door een leger van ME rechtop moeten zitten niet mogen roken en je bek houden.

    Een fanatieke Feyenoord supporter.

      /   Reply  / 
  6. sugarfree fr

    juist met je losse kaartje mot je uitkijken,er zullen wel wat neusjes verspreid in het stadion zitten,dus kijk effe om je heen bij wie je zit mocht feyenoord scoruh,de laatste keer is een feyenoorder die in het stadion gespot werd,daarbuiten de tering geslagen en bijna in een gracht geteerd,dus ga in een groep

      /   Reply  / 
  7. sugarfree fr

    ook de opzet van de knbv met zijn kampioenen voor kampioenenactie of zoiets waarbij half nederland kaartjes krijgt ipv de bezoekende clubs helpt niet bj het handhaven van de veiligheid mbt supporters van bijv feyenoord die niet met de combi gaan,idioten zijn het bij de knvb

      /   Reply  / 
  8. hool077

    da se da hele joduh zooitje ma is lekker de tering stamuhhh jullie suffe kutjes hier allemaal fok ajax leve 010

      /   Reply  / 
  9. Jesse

    Weer een lekker einde van het bericht. Feyenoord verloor dinsdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen overigens met 2-1 van amateurclub Barendrecht. Zeker een Amsterdammer die dit typte, heeft totaal niks met de rest van het verhaal te maken

      /   Reply  / 
  10. Eppo

    Hoe kan ik aan losse kaarten komen. Via een oranjepas ofzo???

      /   Reply  / 
  11. kevin

    fok feyenoord laat ze die wedstrijd in hun eigen badkuip spele

      /   Reply  / 
  12. jim

    wat fok feyenoord ze winnen gewoon en feyenoord inwt ook met rellen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>