KNMI: donderdagmiddag in hele land code geel

IMG_20160918_175742Het KNMI heeft voor donderdagmiddag 28 april voor het hele land code geel afgegeven. Vanuit het westen neemt de kans op onweersbuien toe, maar die kunnen in de rest van het land ook tot ontwikkeling komen, met kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Mijd open water en open gebied en schuil niet onder bomen, waarschuwt het KNMI.

De buien kunnen gepaard gaan met korrelhagel en lokaal kan het glad worden. Donderdagochtend kwam een vrouw in de buurt van Emmeloord bij een verkeersongeluk om het leven op de A6 tussen Lelystad en Joure. Volgens de politie waren daarbij zes auto’d betrokken. De snelweg was enige tijd in beide richtingen afgesloten. Oorzaak was gladheid: door een flinke hagel bui waren een aantal auto’s gaan glijden. Ook op de A31 in het noorden van het land gebeurden ongelukken door gladheid.

Lees ook:Weeralarm: ijzel in noorden en oosten van het land
Lees ook:Code geel in bijna hele land: stevige onweersbuien mogelijk
Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:Nederland verrast door gladheid
Lees ook:KNMI: code oranje in zuiden van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>