Stankoverlast door aanvaring tankers op Westerschelde

Vrijdagavond laat zijn op de Westerschelde bij het Zeeuwse plaatsje Bath (Reimerswaal) twee tankers met elkaar in aanvaring gekomen. Er vielen geen gewonden, maar een van de tankers lekte styreen, een stof waarvan kunststoffen wordt gemaakt. Daardoor is zaterdagochtend sprake van stankoverlast in een deel van Zeeland en Noord-Brabant. De stank breidt zich uit over West-Brabant.

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant raadt mensen zaterdagochtend aan om ramen en deuren gesloten te houden. Inmiddels komen er volgens de brandweer ook klachten uit Zuid-Holland, zoals uit Bergambacht en Ouderkerk aan den IJssel. Volgens zegslieden ‘bestaat er geen direct gevaar’, maar bij aanraking kan styreen schadelijk zijn voor de huid. De stof spoelt waarschijnlijk ook aan op de kust. Wandelingen met huisdieren aan de kust en in het Verdronken Land van Saeftinge worden dan ook afgeraden.

Lees ook:Verhoogde waterstanden langs de kust door zware windstoten
Lees ook:KNMI waarschuwt voor windstoten
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder
Lees ook:Bezoekers Pinkpop: pas op voor giftige xtc-pillen
Lees ook:Groot alarm in Kampen door enorme brand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>