Zendmast Lopik wordt weer kerstboom

De zendmast van Lopik in IJsselstein wordt ook dit jaar weer ongevormd tot kerstboom (2015: klik hier). De verlichting staat in het Guinness Book of Records als ‘de grootste kerstboom ter wereld’. De feestverlichting brandt van 13 december tot 6 januari.  Ieder jaar wordt er geld ingezameld; het spande erom of het dit jaar zou lukken, maar inmiddels is de benodigde 65.000 euro binnen. De zendmast Gerbrandytoren is met 372 meter hoog het hoogste gebouw van Nederland.

Lange kabels stabiliseren de toren: daaraan worden de lampen langs tuidraden omhooggetrokken, waardoor toren en kabels er uitzien als een verlichte kerstboom, die tot ver in de omgeving te zien is. Bij goed weer is de verlichte ‘kerstboom’ op dertig kilometer afstand te zien, bijvoorbeeld vanaf de A2. De ‘kerstboom’ van IJsselstein bestaat sinds 1992, maar door hoge kosten en onderhoudswerkzaamheden lukte het in het verleden niet om de ‘boom’ ieder jaar te ontsteken.

Lees ook:Zendmast Lopik vanaf zaterdag 12 december weer ‘grootste kerstboom ter wereld’
Lees ook:Zendmast Lopik: voor 19e keer is de ‘grootste kerstboom van Nederland’ aangegaan
Lees ook:Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld
Lees ook:Zendmast Lopik dit jaar geen kerstboom
Lees ook:Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>