Nederland populair bij buitenlandse toeristen

Nederland is populair bij buitenlandse toeristen. NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar ruim 13,8 miljoen buitenlandse bezoekers naar ons land komen voor een zakelijk of toeristisch verblijf,   circa acht procent meer dan vorig jaar. Hiermee stevent 2014 af op een recordjaar. Het eerste half jaar groeide het aantal buitenlandse bezoekers al fors. Nederland heeft geprofiteerd van een mooi voorjaar, waarin de feestdagen gunstig vielen. Bovendien zijn de geluiden uit de sector over de (na)zomer erg goed en profiteert Nederland van de (promotie van) evenementen die vorig jaar en dit jaar plaatsvinden. Dit leidde tot veel positieve publiciteit en verhoogde internationale zichtbaarheid van ons land (bron: persbericht).

Met name de groei uit Europa is sterker dan eerder werd verwacht. Europa is belangrijk: zo’n tachtig procent van het internationaal bezoek aan Nederland komt uit Europa. De economieën in Europa herstellen iets sneller dan verwacht en dat draagt bij aan de groei van bezoekers. België is al jaren een groeimarkt en ook de groei van Duitsland zet fors door. In 2014 zullen naar verwachting ruim 3,8 miljoen Duitsers ons land bezoeken en België komt -voor het eerst- op nummer twee te staan met ruim 1,8 miljoen bezoekers. Door de politieke en economische situatie in Rusland verwacht NBTC dat het aantal Russen dit jaar met zo’n zeven procent daalt.

De groei uit Azië zet onverminderd door en het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten groeit dit jaar met zo’n vier procent. De bestemming Nederland ondervindt veel concurrentie. ‘Het blijft van groot belang om samen met de sector en de Rijksoverheid te investeren in de positionering en promotie van de bestemming ‘Holland’ om het aantal bezoekers en daarmee de bestedingen en banen in ons land te waarborgen’, meldt het persbericht. NBTC werkt aan een marketingstrategie om de komende jaren de kansen die toerisme ons land biedt, duurzaam te verzilveren.

Lees ook:Weer minder Nederlanders op vakantie in 2014
Lees ook:Pasen: mooi weer en veel toeristen
Lees ook:Bijna miljoen bezoekers uit buitenland tijdens paasweekend
Lees ook:Herfstvakantie onverminderd populair – 700.000 Nederlanders eropuit in eigen land
Lees ook:De Nieuwe Wildernis: Nederlandse natuur in schijnwerpers in Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>