Op 6 januari nog nooit zo warm geweest

IMG_20160516_161101Maandag 6 januari belooft de warmste Driekoningen ooit te worden. In De Bilt werd op het warmste moment van de dag 14,5 graden gemeten, een record en bovendien de op één na warmste januaridag ooit. Dat wil zeggen: sinds 1901, het eerst jaar waar werd bijgehouden hoe warm het op afzonderlijke dagen is. Tot nu toe was het op 6 januari 1999 het warmst, met 13,1 graden in de Bilt.

Update 8 januari: er is kouder weer op komst.

 De warmste januaridag ooit was op 13 januari 1993, toen het 15,1 graden werd bij het weerinstituut. Tot nu toe is het een zachte winter, met slecht op vijf dagen een temperatuur onder het vriespunt. Normaal zouden dat er tot nu toe vijftien moeten zijn. Het wil niet zeggen dat de winter al voorbij is: het zou niet de eerste keer zijn, wanneer het in de loop van januari zou gaan vriezen. Een aantal Elfstedentochten werden in februari verreden, de maand die sowieso als de koudste van het jaar geldt. Na woensdag gaan de temperaturen iets omlaag, maar echt winterweer zit er nog niet in. Of de schaatsen later in de maand tóch nog van zolder kunnen? We wachten af!

Lees ook:2015 eindigt met reeks warmterecords
Lees ook:Warmste achttiende oktober ooit
Lees ook:Hitterecord: nooit was het zo laat in september zo warm
Lees ook:Koudste winter sinds 1996 – meeste sneeuw sinds 1979
Lees ook:Warmste 16e oktober ooit gemeten in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>