IJzel vanuit zuidwesten, nog steeds sneeuw in noorden

IMG_20160515_181522Het KNMI heeft (maandag 21 januari) code oranje afgegeven voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Vanwege ijzel kan het er verraderlijk glad zijn. Code oranje geldt nu voor acht provincies. De komende uren verschuift de ijzel naar het noordwesten. In de noordelijke helft van het land heeft het verkeer veel last van sneeuw en gladheid, meldt de ANWB.  De NS heeft de dienstregeling aangepast: er rijden minder treinen. Ook busreizigers moeten in het hele land rekening houden met vertragingen. In Noord-Brabant zijn veel ongelukken gebeurd.

Volgens Rijkswaterstaat zijn de meeste wegen in het land zijn goed begaanbaar, maar weggebruikers moeten rekening houden met een drukke spits en gevaarlijke rijomstandigheden. Het heeft sinds zondag flink gesneeuwd, met een drukke ochtendspits, vertraagde treinen en geannuleerde vluchten als gevolg. Sinds gisteravond heeft Rijkswaterstaat 12.000 tot zout gestrooid. Er zijn 500 strooiwagens, 350 sneeuwschuivers en ruim 1200 medewerkers ingezet.

Lees ook:Storm op komst: code oranje in westen en zuidwesten, code geel in rest van het land
Lees ook:Rijkswaterstaat: ga vanaf maandagavond niet de weg op in het noorden
Lees ook:Winter in noordelijke provincies: ijzel, sneeuw en koude wind
Lees ook:IJzel zorgt voor code oranje
Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>