Kampioencoureur overlijdt na ongeval racecircuit Ter Apel

Op het racecircuit in Ter Apel heeft donderdagmiddag 21 mei 2009 een dodelijk ongeval plaatsgevonden tijdens de Nederlandse kampioenschappen Oval Racing. Rond 16.45 uur verloor een bestuurder op het circuit De Polderputten de macht over het stuur. Hij reed met zijn race-Volkswagen Polo rechtdoor, toen hij een bocht moest nemen en knalde tegen de betonnen afscherming. Door de zware klap zat hij bekneld; ondanks toegesnelde medische hulp overleed hij ter plaatse aan zijn verwondingen.  De Telegraaf meldt dat het slachtoffer de 40-jarige Gerry Meijerhof uit Oude Pekela is. Hij was een ervaren coureur en sinds 2008 zelfs regerend kampioen.

De race, onder auspiciën van de autosportbond KNAF, werd meteen stilgelegd; de overige wedstrijden zijn afgelast. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend; de recherche onderzoekt de mogelijke oorzaak. Ook een medische oorzaak is niet uitgesloten: ‘Het lijkt erop alsof de coureur nauwelijks heeft geremd, wat op een medische oorzaak kan wijzen,’ aldus een woordvoerder van de politie. De racebaan in het Groningse Ter Apel geldt als veilig. Het ongeval speelde zich af voor de ogen van talloze toeschouwers. Op het circuit was iedereen zeer aangeslagen. Voor familie, organisatoren en andere betrokkenen werd direct hulpverlening geregeld.

Lees ook:Crash op Circuit van Zandvoort
Lees ook:Gewonden bij Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen
Lees ook:Batavia Stad weer open voor publiek
Lees ook:Zoutzuur-alarm op A73 in Limburg
Lees ook:Trein ontspoord na aanrijding in Teuge – treinverkeer gestremd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>