Hiswa nieuwtjes

Vandaag opende Erica Terpstra, de voorzitter van NOC*NSF, de jaarlijkse watersportbeurs in de RAI in Amsterdam: HISWA 2008. De beurs loopt tot en met zondag 9 maart 2008 (editie 2012: klik hier). De sportkoepel presenteerde samen met DSM de nieuwe zeilboot, waarmee de 470-zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout in Peking op de Olympische Spelen goud willen halen. De drievoudig wereldkampioenen hebben hun innovatieve vaartuig ’Krypton’ gedoopt, naar de planeet waar de stripheld Superman vandaan komt. ‘Superprestaties kunnen niet uitblijven’, zei het duo optimistisch. Terpstra opende de beurs samen met Knut Frostad, de Zweedse directeur van de Volvo Ocean Race. 

Uit politiek Den Haag kwam Frank van Heemskerk, Staatssecretaris van Economische Zaken. Hij overhandigde de eerste vergunning, die de klant eenmaal moet aanvragen en die de jaarlijkse registratie –en meldingsplicht van marifoons en radiozendapparatuur vervangt. Donderdag vindt de presentatie plaats van de eerste ambulance boot van Nederland, die het Antonius Ziekenhuis in Sneek gaat inzetten bij spoedgevallen op het water. Zaterdag 8 maart komt een nieuw boek uit, ‘Vaardig Varen’, dat wordt gepresenteerd bij de stand van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVvT). In het boek staat zestig verschillende motormanoeuvres beschreven.  

De beurs is open op dinsdag, woensdag en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag tot 22.00 uur. De entree kost € 17,= (€ 14,= online), kinderen tot en met 16 jaar gratis. Er zijn meer tarieven: zie de website. Ook de ANWB biedt in haar winkels drie euro korting op de entree.

Lees ook:HISWA 2009 in de RAI
Lees ook:Koningin weer gewoon aan het werk
Lees ook:HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI
Lees ook:HISWA te water verhuist naar Amsterdam
Lees ook:HISWA 2012 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>