Uitverkoop vanaf tweede kerstdag

10881565_752690298141204_8521222569555479913_nNa de kerstdagen gooien veel warenhuizen en winkels tal van spullen – met name op modegebied – in de uitverkoop (2016: klik hier). Vanaf tweede kerstdag liggen de prijzen tussen de 10 en 70 procent lager dan anders. Vroeger mocht in Nederland alleen op vaste momenten een uitverkoop plaatsvinden: de zomersales en de wintersales. Tegenwoordig zijn er geen vaste data meer, al houden veel winkelbedrijven vast aan juni/juli voor de zomersales en december/januari voor de wintersales.

Tussendoor organiseren winkels nogal eens midsales, zoals De Bijenkorf met de legendarische Drie Dwaze Dagen, die dit jaar voor het laatst werd gehouden. In België zijn de winkels nog altijd gebonden aan vaste data. De Belgische uitverkoop wordt ‘solden’ of ‘koopjes’ genoemd. De data van de solden zijn wettelijk vastgelegd en winkels mogen hier niet van afwijken. Wintersolden is ieder jaar van 3 tot en met 31 januari en zomersolden van 1 tot en met 31 juli.

Lees ook:Uitverkoop januari – sla je slag ná de feestdagen
Lees ook:Kerstvakantie voorbij: het is uitverkoop
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag
Lees ook:Drie Dwaze Dagen 2014 in de Bijenkorf
Lees ook:Tekort aan winterkleren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>