De natuur is er vroeg bij dit jaar

kh_insert_2_lr[1]De natuur is er vroeg bij dit jaar. Vergeleken met vorig jaar loopt de natuur een maand voor. Reden is het zachte weer: dit jaar was er amper sprake van winter. In De Bilt komt de gemiddelde temperatuur in april boven de 12 graden uit: 3 graden hoger dan normaal. April was zonniger, maar ook een stukje natter en dat betekende ‘groeizaam weer’.

De bollenvelden stonden eerder in bloei, Anna Paulowna en Limmen moesten hun bloemenfeesten vervroegen en het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek dreigde in de problemen te komen, omdat veel hyacinten eerder zijn uitgebloeid. Vorig jaar bleef het extreem lang koud en kwam de lente laat op gang. Loofbossen en graslanden zijn zo’n 30 procent groener dan vorig jaar, bomen hebben twintig dagen eerder bladeren en planten staan ook eerder in bloei.

Lees ook:Bloemencorso door de Bollenstreek
Lees ook:Bollenvelden eerdaags op zijn mooist
Lees ook:Wordt het dit weekend eindelijk lente?
Lees ook:Half september was het nog nooit zo koud!
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>