Eindhoven Ballooning

De oevers van de Karperdonkseplas bij Eindhoven zijn donderdag 10 tot en met zondag 13 juli 2008 voor de 5e keer het domein van heteluchtballons, tijdens Eindhoven Ballooning (editie 2013: klik hier). Tienduizenden toeschouwers komen dan kijken naar ruim dertig ballons in alle soorten en maten: een kikker, een dinosaurus, Engelse drop. Tenminste dertig ballonnen uit Duitsland, België, Nederland, Groot-Brittannië en Canada gaan elke avond de lucht in. Het programma begint iedere avond om 18.00 uur en loopt tot middernacht. 

Phoxy, de mascotte van voetbalclub PSV, komt zaterdag met de kinderen de ballonnen uitzwaaien. De Landmacht komt ook: toeschouwers kunnen defensievoertuigen bekijken, een speciale klimwand bedwingen en uitvogelen of ze geschikt zijn voor een baan bij Defensie. Iedere dag krijgen de acht snelste klimmers een gratis ballonvaart. Eén van de hoogtepunten is de gratis toegankelijke ‘Nightglow’ op zaterdagavond. Vanaf 23.00 uur worden de ballonnen verlicht tot reusachtige sprookjesachtige lampions. Tv-Brabant maakt opnames en René LeBlanc, een bekende zanger in het midden van het land, treedt op: hij zingt zijn hit ‘Jacqueline’, zijn nieuwste hit en andere Nederlandstalige krakers.

Lees ook:Eindhoven Ballooning
Lees ook:Eindhoven Ballooning 2011
Lees ook:Eindhoven Ballooning 2012
Lees ook:Eindhoven Ballooning 2013
Lees ook:Amersfoort vanuit de lucht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>