Eper paardenvierdaagsen – 14 t/m 17 juni

IMG_20160604_180547In Epe (ten noorden van Apeldoorn) is dinsdag de 23e editie van de Eper Paardenvierdaagse begonnen. Het ’leukste recreatieve paardensport-evenement op de Veluwe’ duurt tot en met vrijdag 17 juni. Wat in 1993 begon als ‘Avondvierdaagse voor ruiters en menners’, groeide uit tot een hippische vierdaagse, iedere tweede week van juni.

De bosrijke omgeving leent zich uitstekend om er vier afwisselende routes uit te stippelen door bossen, langs weides, over heidevelden en langs plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor ruiters en menners. Vrijdagavond is de afsluitende intocht en rijden de deelnemers in een lange stoet door het centrum van Epe, waar het publiek klaarstaat met bloemen voor de ruiters en wortelen voor de paarden. Daarna barst een feestavond los, waarop de prijzen worden uitgereikt voor de leukste, mooiste, origineelste of stijlvolste uitdossingen bij de intocht. Het start- en finishterrein ligt aan de Officiersweg, ter hoogte van de kruising met de Dorperveldweg.

Hier staan verschillende kramen en is het een continu gaan en komen van deelnemers: ze mogen beginnen vanaf 12.30 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Gemiddeld doen de ruiters en menners 2,5 tot 3 uur over de route, zodat de deelnemers tussen 15.00 en 20.00 uur weer terug op het terrein komen. Woensdagmiddag is het kindermiddag op het terrein, donderdag is de Braai (barbeque) en een feestavond. Vrijdagmiddag is er entertainment in het dorp.

Lees ook:Eper Paarden4daagse 2015
Lees ook:Paardenvierdaagse Epe 2010
Lees ook:Paardenvierdaagse Epe
Lees ook:Eper Paardenvierdaagse 2011
Lees ook:Paardenvierdaagse Epe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>