Ricoh Open Rosmalen – internationaal grastennistoernooi

IMG_20160524_150607Maandag 6 tot en met zondag 12  juni is Autotron Rosmalen, vlakbij Den Bosch, het domein van de 27e editie van het enige internationale tennistoernooi op gras in Nederland. Tot vorig jaar stond het bekend als Topshelf Open en daarvoor als Unicef Open. De komende drie jaar is het Japanse Ricoh de hoofdsponsor. Sinds 1990 verrijst ieder jaar een tennispark op het Autotron Rosmalen, dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen voor grastennistoernooien. Tot 1996 was het een herentoernooi, sindsdien zijn ook de dames van de partij.

Vlak voor Wimbledon zien tennistoppers Rosmalen als een goede voorbereiding. Ze strijden voor de eer en een prijzenpot van in totaal 800.000 euro.  Het toernooi behoort tot de ATP World Tour (mannen) en de WTA (vrouwen). Alle wedstrijddagen beginnen om 11.00 uur. Tickets: zie website. Vrijdag zijn de kwart- en zaterdag de halve finales enkel mannen en vrouwen, zondag de finales. De dubbelfinales zijn op zaterdag 14 juni. Naast toptennis is er een speciale boulevard waar tennis, entertainment, verschillende activiteiten, culinair genoegen en shopping centraal staan.

Lees ook:Ricoh Open 2017 – toptennis op gras in Autotron Rosmalen
Lees ook:TOPSHELF Open 2013 in Autotron Rosmalen
Lees ook:Topshelf Open in Autotron Rosmalen
Lees ook:Topshelf Open 2015 in Autotron Rosmalen
Lees ook:Unicef Open Rosmalen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>