Verschuren wint goud op de 200 meter vrije slag bij EK Langebaan in Londen

IMG_20160518_140338Sebastiaan Verschuren heeft goud gewonnen op de 200 meter vrije slag bij het EK langebaan in het Olympische zwembad van Londen. Het is de eerste Europese titel op de langebaan voor de 27-jarige Amsterdammer. Hij gold als talent, maar alleen in 2010 wist hij tot nu toe één keer brons te veroveren op de 200 meter vrije slag. Verschuren was al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Rio van komende zomer.

Op de 100 meter vrije slag voor dames misten Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk het goud: zij werden tweede en derde, achter de Sarah Sjöström. Voor de onverslaanbare Zweedse zwemster is het al de veertiende gouden plak op een EK.  De Nederlandse estafettedames wonnen drie dagen geleden goud op de 4×100 meter vrije slag. Oranje stond al acht keer op de hoogste plek van het erepodium op een EK, al was de laatste keer alweer een tijd geleden: in 2008.

Lees ook:Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium
Lees ook:Nederlands zwemmen weer beetje in de lift na brons zwemsters op WK
Lees ook:Onze gouden meiden op de Olympische Spelen
Lees ook:Wordt Marleen Veldhuis onze olympische goudhaan?
Lees ook:Gouden zwemsters terug in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>