WK Dammen 2015 in Emmen

Drenthe-PositionZondag 8 november begint in Emmen het WK Dammen. Tot en moet woensdag 25 november is Hotel Ten Cate het domein van de denksport. Aan het WK doen twintig deelnemers mee, onder wie vijf Nederlanders.  Lange tijd was het niet zeker of Freddy Loko uit Congo een visum zou krijgen om te mogen deelnemen aan het WK in Emmen. Loko verraste in augustus 2014 de damwereld door vanuit het niets kampioen van Afrika te worden.

Ook Joel Atse uit Ivoorkust dreigde in eerste instantie geen visum te krijgen. Oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman kan hierdoor niet meedoen aan het WK, omdat hij zich niet direct had geplaatst en op de reservelijst stond.  Zondag 15 november moeten de twintig deelnemers een dag lang hun plek delen met een bijzonder evenement: het Feike Boomstra Toernooi, een toernooi waarin elf verschillende computerprogramma’s het opnemen tegen elf menselijke spelers. Boomstra (overleden in 2010) ontwikkelde het Boomstradammen, waarmee hij in 2008 het NK computerdammen won. Zijn zoon Roel is een van dde kanshebbers op de wereldtitel in het dammen ‘onder mensen’.

Lees ook:Twee Nederlanders strijden om Wereldtitel Dammen 2016
Lees ook:NK Dammen 2008 voor vrouwen
Lees ook:NK Dammen Emmeloord: nieuwtjes
Lees ook:Darts Toernooi Thialf gaat niet door
Lees ook:Kwalificatietoernooi: spannende dagen in Thialf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>