NN Marathon Rotterdam 2015

IMG_20160609_150821Zondag 12 april vindt in Rotterdam de 35e editie plaats van de NN Marathon Rotterdam (2016: klik hier). Het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland wordt dit jaar gesponsord door de NN Group, waarvan Nationale Nederlanden deel uitmaakt. Het parcours geldt als een van de snelste ter wereld. Naast duizenden lopers komt de absolute wereldtop naar de Havenstad. Het marathonweekend is een mix van (top)sport en volksfeest, met ruim 925.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours. Zij slepen de renners op moeilijke momenten erdoorheen en bezorgen iedere deelnemer bij de finish een heldenontvangst.

Om renners een extra steuntje in de rug te geven, is er de Rotterdam Running Experience, met langs het parcours tientallen bands, DJ’s en orkesten (Heartbeat of Rotterdam) en grote schermen (Marathon Supporter). Daarop kunnen toeschouwers een persoonlijke aanmoediging naar ‘hun’ marathonloper sturen. Vanaf vrijdag is de Beurs-WTC aan de Coolsingel het domein van de Marathon Sport Expo, het kloppend hart van het evenement, vlakbij het start- en finishgebied. De Expo is vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 20.00 uur, zondag tot 10.00 uur. Na het succes van vorig jaar keert de Citymarathon terug: van 6 tot en met 12 april is er een looproute van 4,2 kilometer langs circa 60 ondernemers die de marathon een warm hart toedragen: shoppen, eten en allerlei aanbiedingen.

De inschrijvingen voor alle afstanden zijn gesloten. De marathon start om 10.00 uur met een kanonschot op de Coolsingel voor het Stadhuis, waar ook de finish is. Ook de kwart marathon begint om 10.00 uur, vanaf de Blaak en eindigt ook op de Coolsingel. Zaterdag is er al van alles te beleven: de AD Mini Marathon start om 15.30 uur. De NN KidsRun begint om 15.00 uur. Beide afstanden ondersteunen KiKa, het fonds voor de strijd tegen kinderkanker. Om 19.00 uur begint de Interreligieuze Marathon kerkdienst in de Citykerk Het Steiger, Hang 18. In de Beurs-WTC wordt op zaterdag vanaf 17.00 uur traditioneel pasta geserveerd op de Pasta party.

Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2014
Lees ook:Zondag 10 april: de Marathon van Rotterdam
Lees ook:Zondag 9 april: de 37e NN Marathon van Rotterdam
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2013
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>