Vlaggetjesdag 2015 in Muiden

IMG_20160605_144646Op tweede paasdag, maandag 6 april is het Vlaggetjesdag in Muiden: de traditionele start van het seizoen van de zeilchartervaart. Van 11.00 tot 16.00 uur nodigen de schippers van Muiden iedereen uit voor een gratis kijkje aan boord en ook aan de wal is er van alles te doen.

In het meer dan duizend jaar oude havenstadje aan de monding van de Vecht liggen de zeilschepen van de bruine vloot. Muiden is trots op zijn vloot en laat die graag zien. Dit jaar wordt Vlaggetjesdag grootser dan ooit met een record aantal deelnemende schepen. Daar zitten bijzondere exemplaren tussen, zoals de Pakjesboot van Sinterklaas, een stoomschip met het grootste nog werkende stoomorgel van Europa en een aantal Volendammer Kwakken.

Op de Herengracht istaat een markt met oude nautische ambachten. Ee nrecord aantal koren zingt op de schepen en op de kade en de Muider horeca laat zich niet onbetuigd. Forteiland Pampus is ook weer open en op het Muiderslot  kunnen kinderen zoeken naar het Gouden Valkenei.

Lees ook:Vlaggetjesdag in Muiden
Lees ook:Vlaggetjesdag 2012 Muiden
Lees ook:Vlaggetjesdag Muiden
Lees ook:Muiderhardzeildagen 2012
Lees ook:Muider Hardzeildagen 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>