Inschrijving voor Koningsspelen gestart

Koninginnedag_vlag_kroon[1]Maandag 5 januari is de inschrijving voor de Koningsspelen van dit jaar van start gegaan (2016: klik hier). Basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied kunnen zich aanmelden. Oud-tennisser Richard Krajicek gaf het startsein op zijn vroegere basisschool De Vleten in De Lier (in het Westland). De Koningsspelen vinden voor de derde keerplaats, dit jaar op vrijdag 24 april.

Dat is de laatste schooldag voor Koningsdag, de verjaardag van de koning (maandag 27 april). De Koningsspelen werden in 2013 voor hert eerst gehouden rond de inhuldiging van Willem-Alexander als koning. De dag begint traditiegetrouw met een ontbijt. Daarna kunnen de deelnemende scholen de sportdag op hun eigen manier invullen. De eerste editie deden 1,3 miljoen kinderen mee, vorig jaar waren het er minder: 1,1 miljoen. Reden was de late datum waarop Pasen vorig jaar viel, waardoor veel scholen toen al vakantie hadden. Dit jaar verwacht de organisatie opnieuw circa 1,3 miljoen deelnemertjes. Koningsdag wordt in haar nieuwe vorm voor het eerst gevierd, dit jaar in Dordrecht.

Lees ook:Koningsspelen op vrijdag 25 april
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden
Lees ook:Koningsspelen 2016 op vrijdag 22 april: bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee
Lees ook:Koning en koningin openen Koningsspelen vrijdag 21 april in Veghel
Lees ook:Koningsspelen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>