Organisatie EK Atletiek 2016 officieel overgedragen aan Amsterdam

IMG_20161010_145425Het EK Atletiek 2016 vindt in Amsterdam plaats, van 6 tot en met 1o juli in het Olympisch Stadion. Tijdens de slotceremonie van het EK 2014 in Zürich is de organisatie officieel overgedragen aan onze hoofdstad. Wethouder van Sport Eric van der Burg nam symbolisch de vlag over van de stad Zürich. Olympisch kampioene Ellen van Langen, die in 1992  goud op de 800 meter won in Barcelona, was één van de mensen die zich sterk maakte om het EK naar Amsterdam te halen. Het is voor het eerst dat EK Atletiek in de buitenlucht naar ons land komt. Indoorkampioenschappen waren er in 1973 in Rotterdam en in 1989 in Den Haag.

De EK in Zürich waren succesvol voor Nederland. Na vijf decennia van magere atletiekjaren, eindigde ons land met drie gouden, twee zilveren en één bronzen medaille op de vijfde plek in het landenklassement. Op veertien onderdelen veroverde oranje een plek in de top-acht en de Utrechtse Dafne Schippers beleefde haar doorbraak als sprintatelete en was met haar gouden plakken op de 100 en de 200 meter de atletiekkoningin van Zürich. De EK 2016 in Amsterdam kan voor veel vuurwerk zorgen, zo kort voor de Olympische Spelen in Rio zal het de ideale opwarmer zijn voor de Europese atleten.

Zie ook: WK roeien in Amsterdam

Lees ook:Einde Paralympische Spelen
Lees ook:Gouden zwemsters terug in Nederland
Lees ook:WK afstanden: Sven Kramer is weer helemaal terug, ook op de 10 kilometer
Lees ook:Amsterdam loopt warm voor EK Atletiek 2016
Lees ook:Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>