Harley-dag Apeldoorn gaat door!

974137a1-5a84-4514-8f35-f079abeec727[1]Met Pinksteren wordt Apeldoorn overspoeld door motorrijders. Maandag 9 juni vindt de tiende editie plaats van de Harley-dag, voluit het Harley & European Bike Festival Apeldoorn. Sinds 2005 komen ieder jaar duizenden motorduivels op Tweede Pinksterdag  naar Apeldoorn. Door spanningen in de motorwereld hing de dag aan een zijden draadje. Het stadsbestuur heeft dit jaar de 13 deelnemende motorclubs het zichtbaar dragen van kleuren en emblemen verboden, maar de dag zelf mag gewoon doorgaan.

De autoriteiten geven toestemming voor het festival omdat de dag tot nu toe altijd goed verliep. De Apeldoornse Harley-dag is met zo’n 30.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse Harley-Davidson event in Nederland en staat ook dit jaar weer ‘in het teken van ontmoeting, vriendschap, gedeelde passie en ongedwongen gezelligheid’, belooft de organisatie. Het festival concentreert zich dit jaar op het Marktplein: de toegang is gratis, maar iedereen moet door toegangspoortjes. Bezoekers moeten zich legitimeren en de politie mag fouilleren. Vanaf 12.00 uur staat het plein vol prachtige motoren en daarnaast zijn er live optredens, kraampjes met motoraccessoires en merchandise, eten en drinken en live optredens . Rond 15.30 uur worden de prijzen uitgereikt van de Bike-verkiezing.

Update: aan het eind van de middag is noodweer voorspeld

Lees ook:Harley-dag Apeldoorn 2013
Lees ook:Harley-dag Apeldoorn 2012
Lees ook:Harley-Dag Breda 2010
Lees ook:Harley Dag Woerden
Lees ook:Motorduivels op de Harley-Dag in Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>