Laagdrempelig sportief evenement op Alpe d’Huez

download (3)In 2012 werd de Alpentocht in het leven geroepen door Arie Spruijt en Roderick Oudemans. Dit jaar organiseren zij dit sportieve sponsorevenement alweer voor de derde keer. Op zaterdag 24 mei beklimmen deelnemers (hard)lopend of op de fiets de Franse berg Alpe d’Huez. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen kinderkanker. Ieder jaar krijgen ongeveer 500 kinderen de diagnose kanker. Alpentocht zet zich in voor het onderzoek naar deze ernstige ziekte, maar ook voor de behandeling en de nazorg van kinderen die aan deze slopende ziekte lijden. “Wij hopen samen met een grote groep enthousiastelingen die de Alpe d’Huez willen beklimmen, ons steentje bij te kunnen dragen”, aldus Arie Spruijt. De goede doelen waar de opbrengst van Alpentocht 2014 naartoe gaan zijn: Stichting 1000 kaarsjes voor Juultje (onderzoek) , Het Prinses Maxima Kindercentrum (behandeling) en Winterkolder (nazorg) (bron: persbericht).

De organisatie wil de kosten voor de deelnemers laag houden. Het basis-inschrijfbedrag is slechts € 95,- (inclusief sporttenue en BBQ). Maar omdat het een sponsorevenement is, vraagt de organisatie daarnaast aan elke deelnemer om een sponsorbedrag van minimaal € 250,- op te halen. Via www.alpentocht.nl is het heel makkelijk om vrienden en kennissen op te roepen om te sponsoren. Na inschrijving krijgt elke deelnemer een eigen deelnemerspagina die hij kan rondsturen. Via die pagina kan met IDEAL een sponsorbedrag worden overgemaakt met, indien gewenst, een persoonlijk berichtje voor de deelnemer. Op de site staat een teller met de totaalstand. Het is de bedoeling dat die teller eind mei op € 100.000,- staat! Alle donaties die via de deelnemers binnenkomen worden voor de volle 100% besteed aan de goede doelen. De organisatie van Alpentocht werkt op vrijwillige basis, zij declareert niets bij de stichting.

Alpentocht vindt het belangrijk dat iedereen die zijn steentje bijdraagt aan dit sponsorevenement ook weet wat er met het opgehaalde geld gebeurt. Aan de goede doelen wordt gevraagd om de organisatie te laten weten wat zij precies met de donatie gaan doen. Via Facebook en de website worden geïnteresseerden hiervan op de hoogte gehouden. Vorig jaar hebben 150 deelnemers bijna € 40.000,- bij elkaar gelopen en gefietst. Dit jaar hoopt de organisatie het aantal deelnemers en dit geweldige bedrag te overtreffen! Dus aarzel niet, schrijf je in op www.alpentocht.nl en ga samen met ons die berg op, want samen staan we sterker in de strijd tegen kinderkanker! Ben je niet in de mogelijkheid om mee te klimmen maar wil je Alpentocht wel steunen? Dat kan! Op www.alpentocht.nl kun je een donatie overmaken of een deelnemer sponsoren.

Lees ook:Benefietrally Miles To Go voor Stichting 1000 kaarsjes voor Juultje start 26 september in Vught
Lees ook:Benefietavond tegen kinderkanker in Theater Amsterdam
Lees ook:Voorinschrijving Nationale Fiets marathon geopend
Lees ook:Wintertijd Challenge: geld ophalen door sport tijdens ‘verloren uurtje’
Lees ook:HAN-KAN Estafette en Marathon Arnhem-Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>