Eindhoven Swim Cup 2014

Donderdag 10 tot en met zondag 13 april vindt de tiende editie plaats van de Swim Cup Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion (Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep) in Eindhoven (2016: klik hier). Het zijn open kampioenschappen, dat betekent dat ook topzwemmers -en zwemsters uit andere landen kunnen meedoen. Veel nationale en internationaler zwemmers, waaronder wereldkampioenen en Olympische medaillewinnaars, komen naar de lichtstad. Deelnemers kunnen hier de limieten halen voor de Europese kampioenschappen in Berlijn.

Het toernooi wordt gecombineerd met de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen langebaan. Dat zorgt ervoor dat de complete Nederlandse zwemtop aantreedt. Daarnaast komen ook paralympische teams uit verschillende landen: het grootste paralympische deelnemersveld ooit tijdens de Swimcup. Van 4 tot en met 10 augustus vindt het EK zwemmen voor gehandicapten in Eindhoven plaats. De Swimcup is voor hen hét  kwalificatiemoment. Prominente onderdelen zijn ook afstanden voor de jeugd, die zich hier kunnen verzekeren va neen ticket naar het EK jeugd zwemmen (9 tot en met 13 juli in Dordrecht) en voor de voor de Jeugd Olympische Spelen (16 tot en met 28 augustus in Nanjing).

Lees ook:Swim Cup Eindhoven 2012
Lees ook:Europese Jeugd Kampioenschappen Zwemmen in Dordrecht
Lees ook:EK Paralympisch Zwemmen 2014 in Eindhoven
Lees ook:Eindhoven Swim Cup focust op Olympische Spelen
Lees ook:EK Zwemmen in Eindhoven: nieuwtjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>