Wereld Yoga Dag 2014

Zondag 23 februari 2014 is het Wereld Yoga Dag. Over de hele wereld gaan duizenden mensen twee uur lang de yogamat op voor een goed doel. Het wordt een yogamarathon van 24 uur die over de hele wereld plaats vindt, overal op hetzelfde tijdstip: tussen 11.00 en 13.00 uur, zodat er ‘een golf van yoga (eenheid) door de wereld spoelt’. Dit jaar gaat de opbrengst naar Oxfam, die honderdduizenden Syrische vluchtelingen in Libanon, Jordanië en Syrië van onderdak, eten en drinken voorziet. Deelnemers kunne neen vrijwillige bijdrage schenken. 

Yoga betekent vrij vertaald: ‘verenigen’ en ‘beheersen’: een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. In een meer alledaagse, westers concept wordt het yoga  en tak bedoeld (‘hatha yoga’) die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing over geest en lichaam te verkrijgen. bedoeld: een tak, het één worden van het innerlijk met jezelf.

Lees ook:Wereld Yoga Dag 2011
Lees ook:Wereld Yoga Dag voor Artsen Zonder Grenzen
Lees ook:Global Mala – tienduizenden tegelijkertijd aan de yoga
Lees ook:G10 van de Economie en Filosofie in Amsterdam
Lees ook:Gezond leven in de jaarbeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>