NK Tegenwindfietsen op Stormvloedkering Zeeland

IMG_20160604_173820De Stormvloedkering in de Oosterschelde in Zeeland is zondag 15 december vanaf 09.00 uur het domein van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen. ‘We kriehen sturm’, juicht de organisatie, die halsreikend uitkeek naar genoeg wind. Er wordt een windkracht 6 verwacht, dus de deelnemers kunnen hun borst natmaken. Voor de organisatie is het in elk geval ‘voldoende voor een spannende wedstrijd’. De deelnemers moeten op een herenfiets zonder versnellingen van de ene kant van de kering naar de andere. Er kunnen maximaal 200 renners meedoen aan de tijdrit over 8,5 kilometer (bron: persbericht).

De organisatie verwacht circa 150 deelnemers, onder wie veel BN’ers, zoals Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, wereldkampioen beachvolleybal Alexander Brouwer, zeiler Kaj Hendriks en Olympisch kampioen mountainbike Bart Brentjes. Er fietsen ook een aantal Zeeuwse politici mee, zoals gedeputeerde Ben de Reu. De opbrengst gaat naar een goed doel: het Jeugdsportfonds. De organisatie hoopt dat het NK Tegenwindfietsen net zo’n Nederlandse traditie wordt als de Nieuwjaarsduik en de Elfstedentocht.

Lees ook:Delta Lloyd Regatta 2014 in Medemblik
Lees ook:Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek
Lees ook:Afscheid Mark Huizinga op NK Judo Heren
Lees ook:Ateletiekgala Hengelo: toppers én Vegan streaker
Lees ook:Uur U nadert voor turner Yuri van Gelder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>