Lage Landen Marathon Eindhoven

Zondag 13 oktober 2013 vindt in Eindhoven de 30editie plaats van de Lage landen Marathon Eindhoven, het grootste eendaagse sport-evenement in Noord-Brabant (2014: klik hier). In 1982 vierde de lichtstad ‘Eindhoven 750 Jaar Stad’ en hield ter gelegenheid daarvan haar eerste marathon. De laatste jaren stond het evenement in het rijtje van de tien snelste marathons ter wereld. Aan de marathon doen circa 19.000 sporters mee, zo’n duizend meer dan vorig jaar. De grootste groep deelnemers komt uit de regio, maar de marathon heeft internationale bekendheid en trekt dan ook topsporters uit binnen- en buitenland.

 

De volgende onderdelen vinden plaats: de Lage Landen Marathon, DELA Estafettemarthon, Halve Marathon, De Lage Landen Bedrijvenloop, IAK City Run en de Trudo Minimarathon. Het Trudo Marathonfestival is een niet meer weg te denken onderdeel van de marathon Eindhoven: een feestelijke en muzikale omlijsting met meer bandjes, Dj’s en blaaskapellen langs het parcours. Het startschot voor de belangrijkste afstand – de marathon – klinkt om 10.00 uur, de halve marathon begint om 13.30 uur. Beide afstanden eindigen dit keer voor het eerst op de Vestdijk. In het Beursgebouw staat de Marathon Expo, met het inschrijfbureau, ontmoetingsplaats voor sporters en naast een beursgedeelte sportieve activiteiten.

Lees ook:Marathon Eindhoven 2012
Lees ook:Marathon Eindhoven 2011
Lees ook:Marathon Eindhoven 2010
Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven 2014
Lees ook:Marathon Eindhoven 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>