Suikerbietenfeest Lemelerveld

Woensdag 7 tot en me zondag 11 augustus staat het dorp Lemelerveld (ten zuiden van het Overijsselse Ommen) in het teken van de 28e editie van het Suikerbietenfeest (2016: klik hier). Jarenlang was de dahliacorso vast onderdeel van de feestweek in het Sallandse dorp bij de Lemelerberg, maar een aantal jaar geleden werd het corso vanwege te weinig animo afgeblazen. Helemaal verdwenen zijn de bloemen niet: zaal Reimink is vijf dagen lang het domein van een grote lelieshow: Lemelerveld B(l)oeit. Daarnaast is het vijf dagen feest met uiteenlopende activiteiten die vooral te maken hebben met de suikerbiet. Woensdagochtend beginnen kermis en Lemelerveld B(l)oeit en is er braderie, rommelmarkt en een Ludieke Veiling.

Donderdag is er onder meer een pokertoernooi, een zeskamp en het Foute Feest , vrijdag is er onder meer een Shantyfestival, de Coop Badeendenrace, wedstrijden ringsteken, SuikerBEAT en een vuurshow. Zaterdag is de Viswedstrijd in het Kanaal plaats en het Olde Trekker Trekken, de Sallandse Zaagtrofee, de Truck Instapdag, de Mestebeld Trucks Spelen (een zeskamp voor truckchauffeurs) en de Klassieke Brommer & Solex Suikerbietentocht. Op de slotdag zondag staan onder andere op het programma: de Tentviering, de Suikerbietenbrunch, Suikerbietwerpen en de Zilvervlootparade.

Lees ook:Suikerbietenfeest Lemelerveld 2012
Lees ook:Suikerbietenfeest 2011 Lemelerveld
Lees ook:Suikerbietenfeest Lemelerveld zonder dahliacorso
Lees ook:Suikerbietenfeest in Sallandse dorp Lemerlerveld
Lees ook:Laatste dahliacorso Lemelerveld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Suikerbietenfeest Lemelerveld

  1. muriel

    Hallo,
    Bij deze wil ik de organisatie van het droomfeest een enorm compliment geven voor de gezellige middag die wij hebben gehad.Voor herhaling vatbaar.

    Groet clienten en begeleiders van de ijsselbolder 35-2

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>