Venloop 2013 in Venlo

Venlo staat zondag 24 maart 2013 in het teken van de 8e editie van de Venloop (2014: klik hier). Het wordt de koudste editie van het hardloop-evenement ooit, maar ondanks de kou gaat het wel door. De organisatie heeft extra warmtedekens en poncho’s besteld en er rijden meer pendelbussen naar de parkeerplaatsen zodat lopers niet te lang in de kou hoeven te wachten. De Venloop vindt ieder jaar eind maart plaats, met een parcours door de straten van de Limburgse stad. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade voor het Limburgs Museum.

De Venloop biedt naast de halve marathon een parcours van 10 en 5 kilometer; daarnaast zijn er meerdere afstanden voor de jeugd. Net als vorig jaar is het NK halve marathon ook aan deze editie van de Venloop toegewezen. De eerste Venloop in 2006 was meteen al een succes en groeide ieder jaar in populariteit. Het hardloopevenement heeft een naam vanwege de sfeer: de gezelligheid en de enorme toestroom aan publiek. Hele straten zijn versierd. Diverse joekskapellen en dj’s zorgen voor muzikaal vertier. Om de sfeer te vergroten, wordt voor de vierde keer ‘De mooiste straat’ gekozen. De tien kilometer start om 12.15 uur, de halve marathon om 14.00 uur. Overige lopen: zie programma.

Lees ook:Venloop 2014 in Venlo
Lees ook:Zondag 26 maart: twaalfde Venloop van Venlo
Lees ook:Zondag 20 maart: elfde Venloop in Venlo
Lees ook:Venloop 2014
Lees ook:Halve stadsmarathon Venloop 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>