Vrijdag NK marathon op natuurijs

IMG_20160516_161248Nóg ziet het er voor de schaatsers goed uit: in ieder geval tot komende  zondag. Daarna gaat het dooien. Veel plekken op open water zijn nog niet betrouwbaar, maar donderdag is wel de eerste toertocht mogelijk in Overijssel en op vrijdag 25 januari 2013  het NK Marathon op natuurijs op het Veluwemeer bij Elburg. Om 8.30 uur begint de wedstrijd voor Masters over 60 kilometer, om 11 uur starten de dames hun tocht van 70 kilometer en om 13.30 uur de heren hun tocht van 100 kilometer.

 

De schaatsbond KNSB werkt bij de organisatie van de dag samen  met de samenwerkende ijsclubs Veluwemeer (Kampen, Oosterwolde, Elburg, Doornspijk en Harderwijk). Het is voor het eerst dat dit de locatie van het NK op natuurijs wordt; wel werd er vorig jaar nog de toerklassieker Veluwemeertocht gereden. Het ijs is dik genoeg en ‘ligt er prachtig bij’, zeggen de kenners. Woensdag werd de ijsdikte op meerdere plaatsen uitgebreid gemeten. In combinatie met de weersverwachting voor de komende dagen leverde dat groen licht op. Het is voor het vijfde jaar op rij dat er een NK op natuurijs kan worden georganiseerd. Dat is een unicum: tot nu toe waren vier NK’s op rij het hoogste aantal: van 1993 tot en met 1996.

Lees ook:Koudegolf op komst
Lees ook:Primeur Overijssel: donderdag eerste toertocht
Lees ook:Natuurijs groeit aan: de schaatsen kunnen van zolder
Lees ook:Eerste toertocht 2010 op natuurijs
Lees ook:Eindelijk weer schaatsen op natuurijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>