Santa Runs 2012 in het land

Een traditie die is overgewaaid uit Amerika, is de Santa Run: voor een goed doel rennen in Kerstmanpakjes. Zo organiseren lokale Rotary clubs Rotary Santa Runs in het hele land en kiezen er hun eigen (lokale) goede doelen. In Nijmegen begint donderdag 20 december 2012 om 19.00 uur een loopevenement over 2,5 of 5 kilometer voor 3FM Serious Request. Diezelfde avond rennen vanaf 18.30 uur in IJsselstein tweeduizend Kerstmannen een dikke 5 kilometer rondom de grootste kerstboom ter wereld: de zendmast van Lopik tijdens de Q-Music Santa Run. Daar worden de cadeautjes ingezameld voor de Q-kerstkado actie.

 

 

In Tilburg denderen zaterdag 22 december Kerstmannen en Kerstvrouwen vanaf 19.30 uur over een parcours van 2,5 kilometer door het centrum van Tilburg, ten bate van de Voedselbank. In Dordrecht starten om 14.00 uur zo’n duizend Kerstmannen. Hier gaat de opbrengst naar een BoodschappenPlusBus. In Gorinchem vindt de Santa Run voor de 5e keer plaats vanaf 11.00 uur, ten bate van de Guusje Nederhorst Foundation voor vergeten kinderen. In Aalsmeer start om 11.00 uur de eerste Santa Run, ten bate van Stichting Opkikker voor moeder en kind. In Purmerend organiseren zes samenwerkende Rotaryclubs een Santa Run die begint om 11.00 uur, om geld in te zamelen voor speeltuin de Speelkraam.

Lees ook:Santa Run 2013 in heel Nederland
Lees ook:Steeds meer Santa Runs in Nederland
Lees ook:Santa Runs: overgewaaid uit de VS en steeds populairder in Nederland
Lees ook:Santa Run Rotterdam 2010 gaat niet door
Lees ook:Q-santa-run 2009 Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>