Military Boekelo 2011

Donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober 2011 vindt in Boekelo (bij Enschede) de Military Boekelo 2011 plaats (2013: klik hier). Uit de hele wereld komen topruiters met hun paarden naar Twente, maar ook veel bezoekers komen naar Boekelo om te genieten van Sport, Business & Pleasure. Een herfstwandeling door de natuur, sportprestaties beleven, slenteren over de herfst-Fair en de laatste trends spotten in het Women at the Military in het Twentelife paviljoen. Door de jaren heen is het evenement uitgegroeid tot het grootste outdoor relatie-evenement van Nederland. Natuurlijk staat sport centraal. Veertig jaar geleden organiseerde de lokale manege een wedstrijd door de bossen, dat uitgroeide tot een topevenement waar iedere internationale topruiter bij wil zijn, aangetrokken door landschap en sfeer.

 

‘Military’ is het Nederlandse woord voor eventing en is een sport triatlon voor paarden: dressuur, cross country en springen. In Engeland heet de sport three day event, in Frankrijk concours complet. De bekendste internationale eventing wedstrijd in ons land is Military Boekelo. Military had jarenlang een negatief imago, vanwege de vele struikelpartijen van paarden. De laatste jaren is er in binnen –en buitenland hard aan gewerkt om de veiligheid voor ruiter en paard te verbeteren. De belangrijkste wijziging is het schrappen van de steeple-chase: een traject met heggen, dat ruiter en paard in extreem hoog tempo (steeple-tempo) moesten afleggen. Conditioneel vroeg dat het uiterste van paarden. Naast paardensport is er de Military Herfst Fair: een sfeervolle winkelpromenade en een van de grootste Country Fair Livings van het land. Tickets: zie website.

Lees ook:Internationale Military Boekelo 2010
Lees ook:Internationale Military Boekelo
Lees ook:Military Boekelo 2013
Lees ook:Military Boekelo 2012
Lees ook:Military Boekelo Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>