Amsterdam en Enschede klaar voor kraker om landstitel

De strijd om de landstitel in de Eredivisie is vandaag de allesbeslissende kraker tussen Ajax en FC Twente, met om 14.30 uur de aftrap in de Amsterdam ArenA. Amsterdam en Enschede zijn er klaar voor. In de hoofdstad staat een megapodium op het Museumplein, om Ajax vanaf 18.00 uur te huldigen: als de ploeg wint. FC Twente wordt sowieso gehuldigd, ook als de ploeg zonder schaal naar Enschede terugreist.

 

Dat zal waarschijnlijk per helikopter zijn, om te voorkomen dat de A12 en A35 net als vorig jaar in een chaos veranderen, omdat de feestende menigte de snelweg opgaan om de spelersbus te begroeten. Daarna volgt een korte bustour door de stad. De echte huldiging is maandag bij de Grolsch Veste; het plan is dat de Tukkers er maandag per boot over het Twentekanaal aankomen. Als FC Twente verliest, wordt gevierd  dat de ploeg vorige week de KNVB-beker won (van Ajax). Ook de Twente vrouwen worden gehuldigd: zij werden landskampioen bij de eredivisie voor vrouwen.

 

Slechts één keer werd de landstitel beslist in een rechtstreeks duel: in 1960 won Ajax thuis met 5-1 van Feyenoord. Niet alleen de landstitel, maar ook rechtstreekse plaatsing voor het lucratieve Champions League toernooi staan op het spel. Wat buitenschermen betreft, is Enschede scheutiger dan Amsterdam; daar staat er géén, in het centrum van de grootste stad van Twente maar liefst drie.

Lees ook:Opnieuw huldiging voor FC Twente
Lees ook:Landstitel: Ajax of PSV? Ajax viert het 8 mei bij de ArenA, PSV 9 mei op Stadhuisplein Eindhoven
Lees ook:Huldiging AZ in Alkmaar
Lees ook:Kampioensfeest Amsterdam – als Ajax wint
Lees ook:PSV wint: Eindhoven kan feestvieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>