Enschede Marathon 2011

Zondag 17 april 2011 vindt de 43e Enschede Marathon plaats: de oudste van Nederland, de  één na oudste van Europa en na Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven de vierde van het land (2013: klik hier). Circa 9000 deelnemers uit 25 landen komen naar Enschede en leggen het parcours van ruim 21 kilometer tweemaal af.

 

De route voert onder meer door Glanerburg, Lonneker en de herbouwde stadswijk Rombeek. Marathondirecteur Michel van Sluijs zei vrijdag dat deze editie de geschiedenis ingaat als ‘Battle for Tuckers’: hij wil het Twentse aandeel in de deelnemers vergroten. Het aantal voorinschrijvingen valt  dit jaar volgens de organisatie wat tegen: dat zou komen omdat deelnemers zich vaker op het allerlaatste moment komen inschrijven. Na-inschrijving voor de marathon en andere afstanden is mogelijk op zaterdagmiddag en zondagochtend (tot 13.00 uur) in het inschrijfbureau in Saxion. Daar is ook een Runnersmarkt ingericht.

De marathon start om 10.30 uur, de halve marathon om 13.45 uur. Wereldkampioen Haile Gebrselassie is eregast en lost het startschot. Start en finish zijn op Boulevard 1945 ter hoogte van de Alpha Toren. Daarnaast zijn er de Wstafette Marathon (start 10.30 uur), de CityRun (start 11.05 uur), de FitRUN (start 11.05 uur bij Saxion) en de KidsRUN (op verschillende plaatsen in Enschede, in het centrum is de start om 16.30 uur). De KidsRUN concetreert zich op het Van Heekplein.

Lees ook:Marathon Enschede 2012
Lees ook:Enschede Marathon 2010
Lees ook:Marathon en Muziekfestival Enschede
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2015 – nieuwe stijl
Lees ook:Zondag 5 februari: 44e Midwintermarathon Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>