Rode Kruis Bloesemtocht 2011

Het is volop lente in de Betuwe: de fruitbomen staan in bloei. Zaterdag 16 april 2011 vindt er voor de 19e keer de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht plaats, de grootste eendaagse wandeltocht van Nederland (2013: klik hier). Doel is om geld in te zamelen voor het Nederlandse Rode Kruis, maar wandelaars komen uiteraard voor de bloeiende fruitbomen. De wandeltocht voert vanuit Geldermalsen langs  plekken die anders gesloten zijn.

 

De  Landmacht slaat een aantal bruggen over de rivier de Linge. Er zijn vier wandelafstanden (8, 15, 25 en 40 km) en vier afstanden op een apart parcours voor nordic walkers (11, 16, 20 en 30 km). Wandelaars kunnen kiezen uit Parcours West (alleen wandelen) en Parcours Oost (wandelen en nordic walking), nordic walkers mogen alleen de oostroute gebruiken. Korte wandelroutes zijn uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen, lange afstanden zijn voor diehards een goede voorbereiding voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. De hond mag mee, maar strak aangelijnd. Start en finish is de veilinghal Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen, vlakbij het NS station.

 

Langs de route staan vijf poppodia, daarnaast zorgen een groot aantal dj’s, harmonieën, koren en ensembles voor muzikaal vertier op de rustposten. Langs de route staan een aantal hulpposten: Kievit, Veerdam, De Jong en Van de Water, met professionele hulpverlening en uitgebreide catering. Ook de plaatselijke horeca draagt haar steentje bij. Langs de route en op de posten zijn uitgebreide sanitaire voorzieningen.  De terrassen en het restaurant blijven tot 19.00 uur open en ook de muziek stopt niet eerder. Deelname wordt beloond met een medaille; de uitgifte ervan sluit om 17.00 uur. Tickets: zie website. Voorinschrijving kan online tot vrijdag 17.00 uur, maar ook aan de start in de veilinghal. De NS zet extra lange treinen in.

Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht 2012
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
Lees ook:Nationale Rode Kruis Bloesemtocht 2015
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>