Ziezo-beurs 2011 in Houten

Donderdag 7 tot en met zaterdag 9 april 2011 is Expo Houten  het domein van de 16e editie van de ZieZo-beurs, de jaarlijkse beurs over leven met een visuele beperking. Het is de grootste beurs op dit gebied in Europa en trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers.

 

Het Oogfonds organiseert Ziezo voor iedereen die persoonlijk of beroepsmatig te maken heeft met een visuele functiebeperking. Op de beurs is te zien welke mogelijkheden er zijn om – ook met een visuele beperking – een zo onbeperkt mogelijk leven te kunnen leiden. De beurs biedt een  hulpmiddelen, reisorganisaties, sportverenigingen,  patiëntenverenigingen, arbeidsbemiddelingsbureaus en woonvormen. Tijdens de beurs zijn er allerlei activiteiten en sportieve en creatieve workshops. Alle activiteiten zijn gratis. Vrijdagmiddag organiseert het netwerk met steun van Koninklijke Visio en Vizirs de eerste landelijke netwerkmiddag. De middag – bedoeld voor blinden en slechtzienden – is gefocust op werken en een visuele beperking. Nieuw is de jongerendag op zaterdag, met activiteiten voor kinderen en jongeren. Het aanbod varieert van braillehulpmiddelen tot speelkaarten en boeken met grote letters.  

 

De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag tot 16.00 uur. De beurs is gratis, maar bezoekers moeten een toegangskaart aanvragen. Op die manier kan de organisatie ‘ongenode gasten buiten de deur houden’, meldt de website. Voorregistratie is niet meer mogelijk, maar kan ter plekke bij de entree. Er rijden pendelbussen van het Rode Kruis tussen station Houten en de Expo. Zaterdag is wegens werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk naar station Houten. Het Oogfonds zet bussen in van Utrecht CS naar de beurs.

Lees ook:Ziezo beurs voor visueel beperkten
Lees ook:ZieZo beurs 2010 Houten
Lees ook:Ziezo: beurs voor blinden
Lees ook:Rikketik Uurwerkenbeurs Houten
Lees ook:Uurwerkenbeurs Rikketik Houten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>