ABN AMRO Marathon Roterdam 2011

Zondag 10 april 2011 beleeft Rotterdam de 31e editie van de ABN AMRO Marathon Rotterdam, het grootste hardloopevenement van Nederland (2013: klik hier). Bij  gunstig weer is de kans groot dat opnieuw de snelste tijd van het jaar wordt gelopen. In totaal gebeurde dat al zesmaal. Vorig jaar zette de Keniaan Patrick Makau met 2.04.48 een persoonlijk record en de snelste tijd van 2010 op de klok. Alleen Haile Gebrselassie was met zijn 2:03.59 ooit sneller, maar dat kan gebroken worden: volgens experts kan er dit keer zelfs een nieuw wereldrecord inzitten.

Rotterdam staat hoog in de wereldlijst van snelle marathons: toernooivoorzitter Mario Kadiks heeft internationaal een naam opgebouwd met zijn goed georganiseerde marathons. De lopers moeten in een strak geregisseerd tempo tot het 30 km punt bij elkaar blijven, geleid door zes hazen. Als die er na die 30 km uitstappen, mag ‘het spel beginnen’. Er worden 25.000 deelnemers verwacht: de absolute wereldtop verschijnt aan de start, samen met duizenden hardlopers en aangemoedigd door een enthousiast publiek. De Marathon van Rotterdam geldt als de sfeervolste van Nederland, mede dankzij de honderdduizenden toeschouwers. Zij slepen de lopers er onderweg op moeilijke momenten doorheen en geven iedere deelnemer een heldenontvangst bij de finish op de Coolsingel: voor veel deelnemers een onuitwisbare herinnering.

Na-inschrijving kan alleen nog voor de AD 5 km Loop. Vrijdagochtend opent de Marathon Sport Expo haar deuren in het Beurs-World Trade Center, met een dansact op de trappen voor het gebouw. De Expo is vrijdag en zaterdag de hele dag open; zondag tot 10.00 uur. De kinderlopen vinden dit jaar een dag eerder plaats: op zaterdagmiddag. Daarna begint om 17.00 uur is de traditionele Pastaparty in de Beurs-WTC en om 19.00 uur de Marathon kerkdienst in de Laurenskerk. De marathon start zondag om 11.00 uur, zoals ieder jaar met een kanonschot. Start en finish zijn op de Coolsingel voor het Stadhuis. Een kwartier later de 10 km Loop Rotterdam en om 11.25 uur de AD 5 km.

Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2014
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2012
Lees ook:Zondag 9 april: de 37e NN Marathon van Rotterdam
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2013
Lees ook:Fortis Rotterdam Marathon 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “ABN AMRO Marathon Roterdam 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>