Muiderhardzeildagen 2010

Vrijdag 29 oktober tot en met maandag 1 november 2010 vinden voor de 32e keer de Muiderhardzeildagen plaats (2012: klik hier), een zeilwedstrijd met schepen van de traditionele zeilvaart, beroepszeilschepen van de ‘Bruine vloot’. Vrijdag varen de schepen langs het Muiderslot  (zie foto) de haven van Muiden binnen: die biedt dit weekend een nostalgisch plaatje van traditionele botters, klippers, tjalken, skûtsjes en andere oude vissersschepen.

 

Op vrijdagavond 24 oktober is de inschrijving in de feesttent bij stadscafé Gieling. Café Ome Joop staat garant voor bier en muzikaal vertier. Zaterdagochtend is het palaver om 9.00 uur bij Stadscafé Gieling en vertrekken de deelnemende schepen vanaf 9.30 uur: goed te volgen vanaf de Zeedijk en vanuit de haven. Om 16.00 uur worden de eerste schepen terugverwacht en ‘s avonds is vanaf 2100 uur het besloten Schippersfeest bij stadscafé Gieling. Zondag beginnen de wedstrijden om 10.00 uur en komen de schepen om 16.00 uur weer de haven binnen. Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking en daarna is het feest voor iedereen. Op ‘blauwe maandag’ sluiten schippers en maten hun seizoen af, wordt in Café Ome Ko nagefeest en loopt de haven leeg. Andere schepen blijven liggen en dienen de komende week als slaapschip tijdens de jaarlijkse roeiwedstrijden Muiden-Pampus-Muiden. Havengeld voor deelnemers is vrij vanaf donderdag 25 oktober tot en met de roeiwedstrijden.

Lees ook:Muiderhardzeildagen 2009
Lees ook:Muider Hardzeildagen 2008
Lees ook:Muiderhardzeildagen 2012
Lees ook:Muider Hardzeildagen 2014
Lees ook:Bontekoerace Hoorn 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>