Visserijdagen Harderwijk 2010

Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus 2010 vinden de Visserijdagen Harderwijk plaats (editie 2011: klik hier). Ooit was de stadje aan de Zuiderzee een Hanzestad  met vissershaven en zelfs een eigen  universiteit. De afsluiting van het IJsselmeer maakte een einde aan het vissersverleden; het Dolfinarium zette het stadje opnieuw op de kaart. Harderwijk wil met dit festijn de eigen visserijgeschiedenis in ere houden. Ieder jaar komt een vissersdorp te gast: dit jaar Spakenburg. Vrijdag vertrekken begint om 12.00 uur  de botterzeilwedstrijd op het Wolderwijd. De eigenlijke Visserijdag is zaterdag.

 

Dan staat Harderwijk bol van de activiteiten: oude visserijambachten op de Havenkade, wedstrijden visroken op het kampioenschap van Harderwijk, een Shantykorenfestival, een kinderdorp en zeilwedstrijden, admiraalzeilen en een vlootschouw op het Wolderwijd (het stuk IJsselmeer tussen Harderwijk en Flevoland). De gemeente Bunschoten-Spakenburg verzorgt de hele dag een doorlopend programma met demonstraties, museum Spakenburg, klederdrachten, en een proeverij van specifieke Spakenburgse brood –en banketproducten. Hoogtepunt is vanaf 16.00 uur het traditionele admiraalzeilen vanaf de ingang van de Vissershaven. De dag wordt afgesloten met een eetfestijn en muzikaal vertier.

Lees ook:Visserijdagen Harderwijk 2011
Lees ook:Visserijdagen Harderwijk 2014
Lees ook:Visserijdagen Harderwijk
Lees ook:Nacht van Spakenburg: spannende zeilwedstrijd
Lees ook:Zeilen tijdens De Nacht van Spakenburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>