RaboRonde Heerlen 2010

Vrijdag 30 juli 2010, de eerste vrijdag na de Tour de France, vindt in Heerlen het jaarlijkse profcriterium Profronde Heerlen plaats, ook wel RaboRonde Heerlen genoemd (editie 2013: klik hier). In de serie plaatselijke wielercriteria in de Benelux meteen na de Tour is deze één van de grootste in Nederland met jaarlijks zo’n 50.000 toeschouwers. De wedstrijd vindt plaats in het centrum van Heerlen en tegelijkertijd is er amusement op alle pleinen in de binnenstad.

 

Op De Bongerd draaien Dj’s vanaf 18.00 uur, op het Pancratiusplein (daar zijn donderdag ook al optredens en zaterdag een Duitse avond) en het Schouwburgplein. De Heerlense horeca zorgt voor drink –en eetkramen en voldoende toiletten. Speciaal voor de jeugd start om 18.00 uur de Rabo Dikke Banden Race, in drie leeftijdscategorieën voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Daarna begint de Reclamekaravaan en om 20.00 uur barst de profronde los. Start en finish zijn op het Burgemeester van Grunsvenplein. Onder de renners bevinden zich een aantal toppers, zoals de Fransman Anthony Charteau (de winnaar van de Bolletjestrui), de Australiër Robbie McEwen, Lars Boom, Koos Moerenhout, Bram Tannink en Servais Knaven. De toegang voor het publiek is gratis.

Lees ook:Raboronde Heerlen 2011
Lees ook:RaboRonde Heerlen 2013
Lees ook:Profronde Stiphout 2012
Lees ook:Raboronde Heerlen 2014
Lees ook:Froome rijdt Profronde Stiphout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>