Acht van Chaam 2010

Woensdag na de Tour staat voor de 72e keer de Acht van Chaam (bij Tilburg) op de rol van wielercriteria na de Tour (editie 2013: klik hier). De Zwitser Fabian Cancellara komt  28 juli 2010 exclusief naar Chaam. Andere toppers zijn Robert Gesink, Koos Moerenhout en Servais Knaven. Om 18.45 uur geeft de burgemeester het startschot; het criterium eindigt rond 21.15 uur.

 

Naast het criterium voor profs zijn er nog veel meer wielerwedstrijden. Om 10.00 uur starten de junior vrouwen en nieuwelingen meisjes, om 11.15 uur de nieuwelingen en om 12.30 de Junioren. Om 14.15 uur volgen de Oud-profs en om 15.30 uur de Elite mannen/beloften. Songfestivalzangeres Sineke lost om 17.45 uur het startschot voor de Elite vrouwen. Naast wielrennen zijn er verschillende attracties op het Marktplein, zoals de Super Bungee Trampoline: onder begeleiding ban twee instructeurs kunnen waaghalzen tot 9 meter hoog springen. Op het Brouwerijplein begint om 15.00 uur een showprogramma: de ‘Echt Ewald over de Vloer-show’, met optredens van onder andere Sineke en Lee Towers. Van oudsher is dinsdagavond de Nacht van Chaam: het grootste openluchtcafé in de regio. Dan kan het publiek in de Dorpsstraat tot diep in de nacht luisteren naar discomuziek en plaatselijk talent.

Lees ook:Acht van Chaam 2012
Lees ook:Acht van Chaam 2011
Lees ook:Acht van Chaam 2014
Lees ook:75e editie Acht van Chaam
Lees ook:Profronde Surhuisterveen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>