Strandzesdaagse 2010

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Maandag 26 juli 2010 start de 52e Strandzesdaagse, een wandeltocht van 140 kilometer over het Noordzeestrand van Hoek van Holland naar Den Helder (2013: klik hier). Geen beschutting tegen de felle zon, regenbuien, opwaaiend zand, kleren onder het zand: het zal de duizend wandelaars die maandag starten er niet van weerhouden door het rulle, natte of hete zand te marcheren. In 1959 trok de ‘geestelijk vader’ van de tocht met 37 vrienden en familieleden eropuit: toen nog vanuit zijn woonplaats Den Helder naar Hoek van Holland. De omgekeerde route bleek lekkerder, omdat de lopers dan altijd de zon en vaak de wind in de rug hebben.

 

Hemelsbreed is de kustlijn 117 km lang; bij Den Helder staat paal 0 en bij Hoek van Holland paal 117. De wandelroute is circa 140 km, omdat de deelnemers hier en daar buiten het strand om moeten lopen. De route is opgesplitst in zes etappes van elk ongeveer 25 km: maandag tot Wassenaar, dinsdag tot Noordwijk, woensdag tot Velsen-Noord, donderdag tot Egmond aan Zee, vrijdag tot Callantsoog. Zaterdag 31 juli worden de wandelaars rond 13.00 uur bij het Dorpshuis in Huisduinen (bij Den Helder) feestelijk onthaald. Naast wandelen is kamperen vast element van de Strandzesdaagse. De deelnemers moeten hun eigen kampeerspullen meebrengen, maar hoeven het niet over het strand mee te zeulen: een vrachtwagen brengt alle tenten en persoonlijke bezittingen elke ochtend naar de volgende pleisterplaats.

Lees ook:Strandzesdaagse 2013 langs de Noordzee
Lees ook:Strand6daagse: zes dagen afzien
Lees ook:Strand6daagse van Hoek van Holland naar Den Helder
Lees ook:Strandzesdaagse gaat versoberd verder na dodelijk ongeluk
Lees ook:NK Strandrace Petten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>