Zwarte Cross Festival 2010

Zwarte Cross 2010 gaat gewoon door. Dat meldt de website van het muziekfestival (editie 2013: klik hier). Maandag brak noodweer uit tijdens de opbouw van het festivalterrein: er raakten mensen gewond en het richtte veel schade aan. ‘De schade is flink, maar het belangrijkste is natuurlijk dat er geen doden en zwaargewonden zijn gevallen’, meldde de organisatie vlak daarna. ‘We zijn allemaal bijgekomen van de schrik en nu supergemotiveerd om er dit jaar weer een gezellig feest van te maken. Het mooiste weekend van het jaar laten we natuurlijk niet door onze neus boren!’ Zwarte Cross vindt vrijdag 16 tot en met zondag 18 juli 2010 voor de 14e keer plaats in Lichtenvoorde in de Achterhoek.

De camping gaat donderdag al open. Het is met meer dan zo’n 130.000 bezoekers het grootste motorcross evenement van West-Europa, maar het is vooral een unieke mix van muziek en motorcross, met een grote dosis stunts, humor, theater en spektakel. Naast een uitgebreid programma met muziek en sport staat er een festivalmarkt, een grote kermis, een camping, een aparte kinderweide en zijn er verschillende restaurants. Op 20 podia treden meer dan 100 bands op: de programmering is divers en biedt een grote verscheidenheid aan  muziekgenres. Er treden meer dan 300 theaterartiesten op. Naast serieuze motorcross wordt er ook gestreden in allerlei ongebruikelijke en zelfs bizarre klassen: verkleed en in pieremegoggel-achtige voertuigen. In de superklasse met de serieuze motorsport gaat het vooral om snelheid.

Lees ook:Zwarte Cross gaat gewoon door
Lees ook:Zwarte Cross Festival 2014
Lees ook:Zwarte Cross 2016, vrijdag 22 t/m zondag 24 juli
Lees ook:Zwarte Cross Festival 2015
Lees ook:Zwarte Cross Festival 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>