Kwakoe Zomer Festival Amsterdam

Zaterdag 3 juli 2010 begint de 35e editie van het Kwakoe Zomerfestival in het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost (2013: klik hier). Zes weekenden met een gevarieerd multicultureel programma met muziek, sport, eten, dansen en ontmoeten. Doordat het Bijlmerpark ingrijpend wordt verbouwd, is het festivalterrein iets kleiner dan anders. ‘Lions of Africa’ treden op tijdens de officiële opening op zondag 4 juli: een swingende drum –en dansshow uit Senegal met dans, fashion, acrobatiek en drums.

 

Daarnaast treden tijdens de opening onder andere Fra Fra Sound, Bryan Bijlhout, Monique en La Fiësta op. Kwakoe begon in 1975 als voetbaltoernooi en groeide uit tot een van de grootste multiculturele festivals van Nederland. Vorig jaar was Kwakoe goed voor 350.000 bezoekers; velen komen meerdere keren per jaar terug. Het publiek is voornamelijk jong en grootstedelijk, veelal met roots in Suriname, de Antillen of Afrika, maar ook Nederlanders weten Kwakoe te vinden. Dit jaar staan verschillende arena’s over het festivalterrein verspreid. Het hoofdpodium biedt een gevarieerd programma van Dj’s, muziekbands, live muziek en dansworkshops.

Aan de andere kant van het terrein staat de Cuture-stage met een gevarieerd programma met muziek, zang en dans uit verschillende culturen. Het Kinderdorp biedt kindervertier en verschillende artiesten. In de Beauty Lounge werken verschillende beautyprofs. Voetbal loopt als een rode draad door het Kwakoe Zomerfestival met de strijd om de Kwakoe trofee 2010. De naam Kwakoe heeft Afrikaanse roots: op 1 juli 1863 werd in Suriname de slavernij afgeschaft. Honderd jaar later werd in Paramaribo een standbeeld onthuld van een ontketenende slaaf. Dat beeld heet Kwakoe, omdat 1 juli 1863 op een woensdag viel: in de Afrikaanse cultuur worden kinderen die op woensdag worden geboren, Kwakoe genoemd.

Lees ook:Kwakoe Festival dreigt in het water te vallen
Lees ook:Kwakoe Festival toch in Bijlmer
Lees ook:Doek valt voor Kwakoe festival
Lees ook:Kwakoe Festival Bijlmerpark
Lees ook:Kwakoe Zomerfestival 2012 gaat door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>